Pioniers in binnen- en buitenreclame, ontwerp, grootformaat print en interieur.

Nieuwe gevelletters in oude stijl

Nieuwe gevelletters  in oude stijl – restauratie van het voormalig servicestation aan de Larenseweg

Het, in opdracht van R.U. Schouten gebouwde, servicestation voor auto’s met showroom en benzinepompen verrees in 1950. Het station, dat op de kruising van de Larenseweg met de Kamerlingh Onnesweg gericht is, is gebouwd in een zakelijke wederopbouwstijl, naar een ontwerp van de architect H. Bunders.

Tussen de showroom en de garage bevond zich een doorrit, waar een pompeiland was gesitueerd. De showroom heeft inmiddels plaats gemaakt voor twee extra pompeilanden, die niet meer als zodanig in gebruik zijn. Het servicestation is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische, de architectuurhistorische en de ensemblewaarde, alsmede vanwege de gaafheid. Door Gemeente Hilversum is het pand op de monumentenlijst geplaatst.

Het complex krijgt een nieuwe bestemming met kantoorfunctie, het exterieur wordt weer teruggebracht naar de situatie van 1950. Aan de achterzijde is er een kleine uitbreiding in gelijke architectuur gerealiseerd (nu ontworpen door Henket en Partners).

Van de Pol Reclame heeft in opdracht van Wilbrink Elektrotechniek de oude reclame zo authentiek mogelijk nagemaakt, met als enige uitgangspunt een zwart-wit foto uit 1950.

Foto’s gevelletters Servicestation Hilversum

Share.