Pioniers in binnen- en buitenreclame, ontwerp, grootformaat print en interieur.

Autobelettering Gemeente Ede: Chico y Chica

Chico y chica, een rennend jongetje en een zwaaiend meisje, samen met een duif en een hartje, fleuren het centrum van Ede op. De bijna vier meter hoge beelden zijn in brons gegoten en vervolgens bespoten in meerdere frisse, vrolijke kleuren.

De beelden staan in het gras op het vernieuwde Raadhuisplein, langs de Raadhuisstraat voor het gemeentehuis. Op 30 januari 2009 is het kunstwerk, in aanwezigheid van nagenoeg het voltallige college van burgemeester en wethouders, onthuld.

Ripollés

De beeldengroep heet ‘Chico y Chica’, dat klinkt Spaans en dat is het ook. Het kunstwerk is gemaakt door de Spaanse kunstenaar Juan Ripollés. Ripollés (1932) woont in Mas des Flors, een dorpje bij Valencia. Hij maakt veel kunstwerken over kinderen, wat voortkomt uit een moeilijke jeugd. Ripollés was de helft van een tweeling, maar zijn moeder overleed in het kraambed, terwijl hij met die ‘andere helft’ niet kon opgroeien. De kunstenaar is een gevoelsmens die het leven probeert te zien vanuit het voorstellingsvermogen van een kind. Gelijktijdig met de onthulling exposeerde Ripollés met een serie (kleinere) beelden in dezelfde stijl in de hal van het gemeentehuis.

Van de Pol Reclame heeft onlangs een auto van de Gemeente Ede versierd met de illustraties van Chico y Chica

Bron: Gemeente Ede

 

Share.