Pioniers in binnen- en buitenreclame, ontwerp, grootformaat print en interieur.

Otterlo een bijzonder openluchttheater rijker

Wanneer men langs de receptie van Camping De Wije Werelt verder het terrein op gaat, wordt de aandacht al snel getrokken door een opvallend bouwwerk. Het betreft hier het onlangs in gebruik genomen openluchttheater, met de toepasselijke naam “Theater De Open Lucht”.

“De locatie voor een nieuw kindertheater was bekend, de invulling hiervan bestond echter alleen nog uit wat ruwe ideeën”, vertelt eigenaar Herman Pieter Prangsma. Hij vervolgt: “Met onze ideeën zijn we begin dit jaar naar Van de Pol Reclame gegaan, toen is het balletje verder gaan rollen.” Het reclamebedrijf uit Wekerom heeft als eerste een concept door middel van een 3D-animatie gepresenteerd. “Door middel van deze film kregen we een goed beeld van hoe het theater er volgens Van de Pol Reclame uit zou kunnen zien. Verder hebben ze ons geadviseerd over de concrete uitwerking ervan in materialen en toepassing”, licht Prangsma toe. Na een laatste goedgekeurd ontwerp, is Van de Pol Reclame begonnen met de bouw.

Eind mei is het project opgeleverd. Het uiteindelijke resultaat mag fraai genoemd worden. Prangsma legt uit: “Het openluchttheater is een podium met daarop een achterwand bestaande uit drie grote schermen. De bestrating loopt vanuit de middencirkel trapsgewijs omhoog en vormt zo het zitgedeelte. Het geheel wordt omringd door tien massief houten balken, waartussen een groot zeil gespannen is.” Wanneer men ‘in’ het theater zit tijdens een voorstelling, ervaart men deze in een uitermate sfeervolle ambiance. Het open karakter van het theater wordt gewaarborgd door het zwevende zeildoek, welke gedragen wordt door met stalen kabels afgeschoorde palen.

Het openluchttheater wordt voornamelijk gebruikt door het animatieteam van de camping, maar ook kunnen kinderen zelf er hun kunsten vertonen. Daarnaast fungeert het theater als verzamel- en vertrekplaats voor andere recreatieactiviteiten. “We zijn heel trots op het eindresultaat. Het is een gezellige ontmoetingsplaats op onze camping geworden, waar iedereen kan genieten van alles wat De Wije Werelt te bieden heeft.”, besluit Prangsma.

Share.