Pioniers in binnen- en buitenreclame, ontwerp, grootformaat print en interieur.

Terreininrichting Castellum Fectio Bunnik door Du Mont Beton

Castellum Fectio in Bunnik is een imposant verbeeldend kunstwerk in de buurt van fort Vechten in Bunnik. De Romeinen bouwden in deze omgeving, over een periode van 300 jaar, in totaal zeven verschillende forten. De contouren van de vestingmuren en de gebouwen als plattegrond zijn zichtbaar gemaakt in het landschap.

Het Castellum is een onderdeel van de Romeinse Limes, de verdedigingslinie en verbindingsroute die de noordgrens van het Romeinse Rijk markeert. Een betonnen plint geeft de omtrek van het 2,5 hectare grote Castellum aan. Een deel van de wanden en torens is opgetrokken uit zogenaamd strekmetaal. Het totale oppervlakte is 2,5 hectare en de oude verdedigingsmuur is 1500 meter.

Du Mont Beton uit Barneveld is betonspecialist in maatwerk. Beton heeft een eigen uitstraling, is duurzaam en kan zeer kunstzinnige worden toegepast in elke denkbare vorm.

Specialisten vinden elkaar op vlak terreininrichting

Van de Pol Reclame heeft nauw samengewerkt met Du Mont Beton.  Zo is een aantal archeologische vondsten gedigitaliseerd en als vorm verwerkt in de beton door middel van zandstraaltechniek. Bij de realisatie van dit werk op het gebied van terreininrichting  zijn diverse productietechnieken toegepast, zoals 3D-techniek, grafisch beton en het instorten van metalen onderdelen. Met geprepareerde mallen zijn oppervlakten van diverse reliëfs voorzien waaronder houtstructuur. Alle elementen die zijn gemaakt, zoals de plint en de plattegronden van gebouwen verwijzen naar de Romeinse systematische manier van bouwen. Op kenmerkende plaatsen in het project zijn elementen in een andere kleur en nabewerking tot in detail uitgevoerd om daarmee het contrast te vergroten.

Professionele uitstraling  terreininrichting

Dat Van de Pol Reclame een allround bedrijf is, komt duidelijk naar voren bij de dienst terreininrichting en dit bijzondere project. Door de technische achtergrond en passie van de medewerkers is Van de Pol als reclamebedrijf in staat om de complete terreininrichting te verzorgen.  Vanwege die knowhow weet Van de Pol Reclame ontwerpen concreet om te zetten en te realiseren. Het blijft dus niet bij een kunstzinnig voorstel. Het gaat om advies, ontwerp én vooral die realisatie op maat. Er is technisch veel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt.

Foto’s terreininrichting  Castellum Fectio Bunnik met Du Mont Beton

Share.