Pioniers in binnen- en buitenreclame, ontwerp, grootformaat print en interieur.

Koninklijke Gazelle trots op nieuw Innovation & Production Center in Dieren

In opdracht van Bronsvoort Blaak Architecten realiseerde Van de Pol Reclame onder andere de verlichte gevelreclames en de bewegwijzering.

Na een aantal jaren van grondige research formuleerde de directie van Koninklijke Gazelle de uitgangspunten voor de wijze waarop het bedrijf vanaf 2015 de productie van fietsen wilde organiseren. Uit deze studies, voor onder andere een complete nieuwbouw op een nieuwe locatie, is uiteindelijk gekozen voor het handhaven van de productie op de bestaande locatie. Dat had tot gevolg dat de omvang van de bestaande bedrijfsbebouwing in Dieren moest worden aangepast om tot een optimale routing in en om de gebouwen te komen.
Samen met de specialisten van opdrachtgever Pon uit Leusden werd een aantal casestudies uitgewerkt, waarna Bronsvoort Blaak Architecten in 2013 de opdracht kreeg om het nieuwe Gazelle Innovation & Production Center te ontwerpen. Twee jaar later is nu het modernste fietsenfabriekscomplex ter wereld operationeel, op dezelfde plek waar in 1902 de postbeambte Willem Kölling en de smid Rudolfs Arentsen aan de rand van de spoorlijn hun eerste fabrieksgebouw in gebruik namen.
De fraai ontworpen verbouwing en nieuwbouw van Gazelle is het mooiste voorbeeld van een ultieme herbestemming: waar Gazelle meer dan 100 jaar geleden begon, is nu een productiefaciliteit ontstaan die bestaat uit gerenoveerde bedrijfshallen, een Rijksmonument, industrieel erfgoed en de fraai ontworpen nieuwbouw.

Foto’s Gevelreclame en Bewegwijzering

Share.