Pioniers in binnen- en buitenreclame, ontwerp, grootformaat print en interieur.

Gazelle Innovation & Production Center in Dieren architectonisch hoogstandje

Het ‘Gazelle Innovation & Production Center’ – de nieuwe fabriek van Gazelle – geldt als de modernste en meest efficiënte fietsenfabriek ter wereld. Met open ruimtes waar de woon-, werk- en leefomgeving samenkomen, en waar optimaal contact mogelijk is met de directe binnen- en buitenomgeving.

Van postkaart naar grootformaat

Om de eerste voorgevel uit begin 1900 , welke verdween door het nieuwe hoofdgebouw uit 1912 weer in beeld te brengen, is een oude foto ter grootte van een ansichtkaart uitvergroot over de eerste voorgevel uit 1900.

Uitdaging was om de foto exact aan te laten sluiten op kenmerkende nog bestaande elementen, zoals ramen, deuren en lateien uit 1900 zonder verlies van kwaliteit en kenmerkende elementen. Gekozen is om een naadloze pvc ( Airtex) van 330 gr/m2 toe te passen. Het materiaal heeft een grotere kleurkracht dan print op vinyl en papieren behang.

Teven is het materiaal speciaal ontwikkeld voor openbare ruimte’s en het nieuwe werken.

Uniek industrieel erfgoed

Het oudste gedeelte van het Gazelle-fabriekscomplex is een aantal jaren geleden aangewezen als rijksmonument. Uniek is dat het bedrijfspand gebouwd is als fietsenfabriek en dat het na een complete renovatie nu weer het hart is van dezelfde fietsenfabriek: Gazelle.

Het monumentale hoofdgebouw uit 1912 is ontworpen door de Rotterdamse architect Van Goor, die in zijn tijd specialist was op dit gebied. De bakstenen buitengevels van het vrijwel vierkante gebouw zijn weliswaar traditioneel, maar van binnen is het een geheel open constructie met stalen kolommen en hoge verdiepingsvloeren. Mede dankzij dit functionele en tijdloze ontwerp van meer dan honderd jaar oud bleek het gebouw uitermate geschikt voor ‘het nieuwe werken’ anno 2015.

Foto’s Naadloos behang Gazelle

Share.